10.02.2025

markkinointisisältömarkkinointisisältösuunnitelma

Sosiaalisen median trendit vuonna 2025

Kuluttajamieltymysten muutos, teknologian kehitys ja sosiaalisen median kasvava merkitys ohjaavat brändejä kehittämään markkinointi- ja viestintästrategioitaan entistä tavoittavammaksi ja sitouttavammaksi vuonna 2025. Onnistuminen vaatii aiempaa vuorovaikutteisempaa sisältöä sekä perehtymistä eri alustojen erityispiirteisiin.  

Videoiden ja lyhytvideoiden nousu jatkuu  

Lyhyt, pystysuora video TikTokissa ja Instagram Reelsissä on edelleen vallitseva videomuoto. Ne toimivat tehokkaana tapana sitouttaa kohdeyleisöä – silmäänpistävä ja napakka sisältö on ratkaisevan tärkeää huomion kiinnittämiseksi näillä alustoilla.  

TikTokin dynaaminen ja nopeasti kehittyvä sisältömuoto vaikuttaa laajasti myös muihin alustoihin sekä perinteiseen televisiomainontaan. Yritykset hyödyntävät videotuotannoissaan lyhytvideoista tuttua nopeaa tahtia ja leikkaustapaa brändinäkyvyyden ja asiakkaiden sitoutumisen lisäämiseksi.  

Vaikka videotuotanto vaatii resursseja, sen vaikuttavuus tekee siitä erinomaisen investoinnin. 

Alustat ja sisältötyypit 

Vuonna 2025 yritysten markkinointipanostukset keskittyvät erityisesti Instagramiin, TikTokiin ja LinkedIniin. Näillä alustoilla sekä orgaaninen näkyvyys että maksetut kampanjat tuovat tuloksia. Uudet tulokkaat, kuten Threads, tarjoavat myös mielenkiintoisia mahdollisuuksia brändeille kasvattaa näkyvyyttään. 

Sisällön painopiste siirtyy yhä enemmän visuaalisuuteen ja sitouttavuuteen: videot, karusellit ja tarinat jyräävät, kun taas linkkipostaukset ovat menettäneet suosiotaan.  

Esimerkiksi LinkedInin linkkipostausten näkyvyys on laskenut voimakkaasti. Kaikkien kanavien algoritmi suosii visuaalista sisältöä, jonka parissa viihdytään ja joka pitää käyttäjän alustalla, mutta LinkedInissä alustalta pois ohjaavien sisältöjen tavoittavuus on laskenut selvimmin. 

Yritysten kannattaa keskittyä muutamaan avainkanavaan ja optimoida sisältö niiden erityispiirteiden mukaisesti. On siis entistä tärkeämpää luoda selkeä kanavastrategia, joka huomioi kunkin alustan käyttötarkoitukset ja yleisön mieltymykset sisällön kuluttamisessa.  

Tällainen strategia auttaa yrityksiä kohdentamaan resurssinsa tehokkaasti ja varmistamaan, että sisältö resonoi yleisön kanssa kullekin alustalle ominaisella tavalla. 

Maksettu mainonta 

Markkinoinnissa investoidaan sosiaaliseen mediaan jatkuvasti enemmän, ja valtavan sisältötulvan vuoksi maksetun mainonnan tarve korostuu markkinoinnin strategioissa. Facebook, Instagram ja LinkedIn säilyttävät asemansa vahvimpina maksullisen median alustoina, mutta myös TikTokin suosio kasvaa. 

Maksetulla sosiaalisella medialla nähdään olevan entistä tärkeämpi rooli vuonna 2025, kun kilpailu näkyvyydestä kasvaa.  

Staattiset kuvamainokset ovat kustannustehokas valinta, mutta videoiden tuoma lisäarvo saa yhä useammat yritykset kohdistamaan resursseja lyhytvideoihin. Kilpailu näkyvyydestä vaatii tarkkaa resurssien hallintaa ja strategista panostamista oikeisiin alustoihin ja sisältömuotoihin. 

Tekoäly ja personointi 

Tekoäly uudistaa markkinointityötä automatisoimalla rutiinitehtäviä ja mahdollistamalla personoidun sisällöntuotannon. Generatiivinen tekoäly huolehtii rutiinitöistä ja vapauttaa ammattilaisten aikaa strategisen suunnittelun ja luovaan työhön.  

Videoiden personointi on vielä kehitysvaiheessa, mutta sen potentiaali on valtava. Tulevaisuudessa tekoäly voi tarjota yrityksille mahdollisuuden luoda entistä kohdennetumpia ja yksilöllisempiä videoviestejä, mikä lisää asiakassitoutumista ja vahvistaa brändin asemaa. 

(Mikro-)vaikuttajamarkkinointi ja UGC 

Kaupallisia yhteistyötä ei enää tehdä ainoastaan monia tuhansia seuraajia tavoittavien vaikuttajien kanssa, vaan rajattuja kohderyhmiä tavoittavien vaikuttajien suosio kasvaa edelleen. Nano- ja mikrovaikuttajat luovat vahvoja ja aitoja yhteyksiä yleisöönsä, jolloin myös heidän tuottama kaupallinen sisältö koetaan henkilökohtaiseksi ja luotettavaksi. 

Mikrovaikuttajat tarjoavat myös erinomaista vastinetta yrityksen rahoille – heidän kanssaan toteutetut kampanjat ovat usein suurempia vaikuttajayhteistöitä kustannustehokkaampia ja tuottavat investointiin nähden enemmän arvoa.  

Käyttäjien tuottama sisältö (UGC) on noussut suosiossaan vaikuttajamarkkinoinnin rinnalle. Käyttäjien yrityksille tuottamat video-, kuva- ja tekstisisällöt tuovat markkinointiin mukaan todellisten ihmisten kokemuksia ja näkökulmia, joihin kuluttajat voivat samaistua.  

Jatkuvat ja syvemmät vaikuttajakumppanuudet vahvistavat vaikuttajan ja brändin välistä luottamusta sekä lisäävät viestin uskottavuutta. Yksittäiset kampanjat ovat tehokkaita lyhytaikaisen näkyvyyden saavuttamiseen, mutta pitkäjänteiset yhteistyöt auttavat yrityksiä rakentamaan brändi-identiteettiään ja luomaan aidomman yhteyden yleisöön. 

Mitä on siis luvassa vuonna 2025? 

Sosiaalisen median markkinoinnissa eri kanavien eroavaisuuksien tunnistaminen sekä autenttiset ja vuorovaikutteiset sisällöt kantavat pitkälle vuonna 2025. Kirjaa siis suunnitelmiisi kanavastrategian laatiminen sekä video- ja vaikuttajamarkkinoinnin aloittaminen viimeistään nyt! 

Haluatko syventää ymmärrystäsi sosiaalisen median mahdollisuuksista?  

Lue myös vuoden 2024 sosiaalisen median trendeistä kertova blogimme, jossa käsitellään esimerkiksi lisätyn todellisuuden (AR) mahdollisuuksia sekä vaikuttajamarkkinoinnin kehittyviä käytäntöjä. Näillä vinkeillä valmistaudut tuleviin haasteisiin ja hyödynnät trendejä yrityksesi markkinoinnin kehittämisessä. 

Lähteenä raporttiin toimi Meltwater, State of Social Media 2025 -raportti. 

Lisää aiheesta

Logo

Viestintä Ruuti Oy


riina.kruut[at]viestintaruuti.fi
+358 40 7773392
Vesijärvenkatu 11 C, 5 krs, 15140 Lahti
y-tunnus 3258009-7

Seuraa somessa