28.07.2023

viestintäyrittäjyysmarkkinointi

Vieraskynä: Markkinointiharjoittelijan matkassa, osa 3

Markkinointiharjoittelijan matkassa -blogissa pääset seuraamaan kasvuani markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiseksi!

Matkani Viestintä Ruuti Oy:n markkinointiharjoittelijana huipentuu tähän Markkinointiharjoittelijan matkassa -blogin kolmanteen ja viimeiseen osaan. Kerron, mitkä ovat olleet harjoittelusta saamiani tärkeimpiä oppeja, jotka ovat kehittäneet ja kasvattaneet sekä minua että ammattitaitoani. Lisäksi pohdin tämän hetkisiä fiiliksiäni sekä sitä, miten haluaisin jatkaa tästä eteenpäin ja millaisia suunnitelmia minulla on tulevaisuuden suhteen.

Top 3 - tärkeimmät opit markkinoinnista

Yksi merkittävimmistä opeista on ollut yksityiskohtien huomioiminen, ja kuinka ne vaikuttavat markkinoinnin tehokkuuteen. Esimerkiksi somepostauksia tai blogitekstejä luotaessa avainsanat, julkaisuajankohdat, tekstin jäsentely, visuaalisuus ja viestintä ovat eriarvoisen tärkeitä. Sisältöjä tehdään ihmisiä ja asiakkaita varten – ei algoritmeja varten.

Toinen tärkeä oppi on ollut ymmärtää oman persoonallisen tyylin merkitys ja sen tehokas esiintuominen markkinoinnissa. On tärkeää korostaa aitoutta ja omaa persoonaa, sillä juuri se tekee sisällöistä kiinnostavaa. Samalla on kuitenkin muistettava asiakkaiden ja kohderyhmien tyylit ja tavat, sillä vaikka markkinoinnissa saat päästää luovuutesi valloilleen, sen täytyy kuitenkin aina palvella asiakasta.

Koulussa olemme syventyneet intensiivisesti sekä markkinoinnin teoriaan että käytännön tekemiseen erilaisten asiakasprojektien kautta. Harjoittelun aikana on ollut ihanaa päästä soveltamaan ja toteuttamaan koulussa opittuja asioita ja taitoja. Vaikka olemme tehneet asiakastöitä oikeille yrityksille, opettajat ovat kuitenkin olleet loppupeleissä vastuussa toteutuksistamme. Nyt harjoittelun aikana olen ottanut täyden vastuun omista tekemisistäni ja päätöksistäni, minkä myötä olen myös oppinut luottamaan omiin kykyihini.

Tärkeimmät opit yrittäjyydestä

Unelmani yrittäjyydestä ja oman yrityksen perustamisesta ei ole kadonnut mihinkään – päinvastoin. Viestintä Ruuti Oy:llä olen päässyt seuraamaan yrittäjän arkea hyvinkin läheltä, mikä on ollut silmiä avaava kokemus matkallani kohti yrittäjyyttä. Olen saanut ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä, miten menestyvä yritys toimii ja mitä kaikkea yrittäjyys pitää sisällään.

Yrittäjyys ei ole vain tavoite, vaan se on matka, joka vaatii rohkeutta ja päättäväisyyttä sekä jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä. Yrittäjänä saa rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseään ja tehdä juuri sitä, mitä rakastaa ja mikä itseään innostaa. Harjoittelu on opettanut minulle, että menestys vaatii aktiivista oma-aloitteisuutta ja kykyä ottaa vastuuta päätöksistä ja tekemisistä. Yrittäjänä saattaa joutua kohtaamaan yllättäviäkin tilanteita, jotka vaativat joustavuutta ja sopeutumiskykyä. Asiakkaat ovat kaiken perusta menestyvässä yrityksessä. Heidän tarpeiden ja toiveiden ymmärtäminen sekä palveleminen on elintärkeää. Menestys ei tapahdu hetkessä, vaan se vaatii sinnikkyyttä ja uskoa omaan tekemiseen.

Yhteenveto markkinoinnin työharjoittelusta

Tämä työharjoittelu on ylittänyt kaikki odotukseni. Markkinointiharjoittelijan matkassa -blogin ensimmäisessä osassa kerroin odottavani uusia kokemuksia ja taitoja, mielenkiintoisia ja opettavia työtehtäviä sekä kasvua niin henkisesti kuin ammatillisestikin – ja ne ovat todellakin toteutuneet. Olen päässyt työskentelemään monipuolisesti erilaisten työtehtävien parissa ja olen oppinut joka päivä jotain uutta. Olen oppinut, kuinka tärkeää on uskaltaa kokeilla uusia asioita ja ottaa riskejä. Kaiken taustalla on kuitenkin palava intohimo ja vahva halu kehittyä paremmaksi niin markkinoijana kuin tulevana yrittäjänä. Tärkeintä on pysyä avoimena uusille mahdollisuuksille ja oppia jokaisesta kokemuksesta matkalla kohti unelmia.

Tämän työharjoittelun myötä olen oppinut luottamaan omaan osaamiseeni ja ajatuksiini. Olen saanut hurjasti lisää itsevarmuutta, oppinut arvostamaan saavutuksiani ja katsomaan epäonnistumisia mahdollisuuksina oppia. Epäröinnin sijaan tartun nyt rohkeasti uusiin haasteisiin, sillä tiedän, että jokainen niistä vie minua lähemmäksi tavoitteitani. Tämä matka ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta jokainen haaste on ollut sen arvoinen. Olen oppinut, että kasvu markkinoinnin ammattilaiseksi vaatii mukavuusalueen ulkopuolelle astumista ja epävarmuuden sietämistä. Olen kiitollinen kaikista haasteista, joita olen kohdannut harjoitteluni aikana, sillä juuri ne ovat antaneet minulle mahdollisuuden kasvaa ja oppia.

Miten markkinointiharjoittelijan matka jatkuu tästä eteenpäin

Haluan ehdottomasti jatkaa yhteistyötä Riinan kanssa myös tulevaisuudessa. Yhteistyömme on ollut mutkatonta, hauskaa ja erittäin antoisaa. Riinan asiantuntemus ja inspiraatio ovat olleet minulle korvaamattomia tämän matkan aikana ja haluan ehdottomasti pitää kiinni läheisestä suhteestamme.

Työskentely Viestintä Ruuti Oy:llä on auttanut minua hahmottamaan, millä markkinoinnin osa-alueilla haluan tulevaisuudessa vielä kehittyä ja mihin haluan erityisesti syventyä. Valmistumisen jälkeen haluaisin saada vakituisen työpaikan markkinoinnin alalta, jotta saan lisää kokemusta ja pääsen syventämään osaamistani. Tavoitteenani on kasvaa ja kehittyä entistäkin paremmaksi markkinoinnin osaajaksi, sillä haluan varmistaa, että minulla on erittäin vahva ammatillinen pohja toimia yrittäjänä.

En voi tarpeeksi korostaa, kuinka innoissani olen tulevasta. Olen valmis ottamaan kaikki haasteet vastaan ja näyttämään, mihin minusta on. Kiitos, kun olet ollut mukana tällä unohtumattomalla matkalla.

Tästä minun matkani oikeasti vasta alkaa!

-Tia Lindqvist, markkinoinnin opiskelija, Haaga-Helia

Lisää aiheesta

Logo

Viestintä Ruuti Oy

y-tunnus 3258009-7
riina.kruut[at]viestintaruuti.fi
+358 40 7773392

Seuraa somessa