26.04.2024

viestintämarkkinointi

Vieraskynä: Harjoittelijana viestintätoimistossa – osa 1

Harjoittelijana viestintätoimistossa –blogi on kolmiosainen kasvutarina liikunnanohjaajasta markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiseksi.

Harjoittelijana viestintätoimistossa –blogi on kolmiosainen kasvutarina liikunnanohjaajasta markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiseksi. Tulevien kuukausien aikana jaan ajatuksiani liittyen työharjoitteluun sekä ammatilliseen kasvuun. Voiko liikunnanohjaajan ammatista olla hyötyä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä, ja mihin suuntaan ammatillinen identiteetti kehittyy harjoittelun aikana. Tule mukaan seuraamaan tarinaani!

Jumppasalista markkinoinnin opiskelijaksi

Työskentelin päätoimisena ryhmäliikunnanohjaajana ennen kuin aloitin tradenomi-opinnot LAB-ammattikorkeakoulussa vuonna 2021. Ensimmäisen opiskeluvuoteni aikana minulla ei vielä ollut selkeää kuvaa omasta urapolustani. Sattuman tai ehkä alitajuisen, luovaa työtä kohtaan tuntemani vetovoiman ohjaamana päädyin Labticiin, opiskelijoiden digimarkkinointitoimistoon. Vietin Labticissa kaksi lukukautta syventyen markkinoinnin teoriaan, ja tutustuen erilaisiin markkinoinnin työtehtäviin, aina viestinnästä verkkosivujen kehittämiseen ja sisältöjen tuottamiseen. Nautin luovasta prosessista, ja sain toteuttaa myös omia ideoitani, kuten opiskelijoille suunnatun podcastin.

Huomasin, että liikunnanohjaajan ammatissa hankitut taidot, kuten vuorovaikutustaidot ja kyky motivoida ihmisiä, soveltuvat erinomaisesti myös markkinoinnin ja viestinnän alalle, missä tehokas viestintä ja asiakkaiden innostaminen ovat keskeisessä roolissa. Lisäksi esiintymiskokemus on tuonut varmuutta asiakaskohtaamisissa ja suhteiden rakentamisessa.

Tulevaisuudessa voisin olla kiinnostunut myös kouluttajana toimimisesta, jotta pääsisin hyödyntämään valmiuksiani esiintyjänä. Liikunnanohjaajan roolissa olen oppinut välittämään tietoa selkeästi ja inspiroimaan osallistujia. Lisäksi olen tottunut reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja ymmärtämään yksilöllisiä tarpeita ja tavoitteita, mikä on tärkeää myös koulutustilanteissa. Näin ollen liikunnanohjaajan työstä voidaan löytää monenlaisia hyötyjä viestinnän ja markkinoinnin alalla.

Inspiroiva kohtaaminen ja ensiaskeleet Ruutilla

Riina jätti vaikutuksen Labtic-vierailullaan, jossa hän luennoi yrittäjyydestä markkinointi- ja viestintäalalla. Ajattelin, että siinä on karismaattinen ammattilainen, jonka oppiin olisi joskus hienoa päästä. Ajatus jäi kytemään, ja myöhemmin kaksi asiaa etsivät toisiaan: minä harjoittelupaikkaa, Riina harjoittelijaa.

Ensimmäinen kuukausi harjoittelijana on mennyt perehtyessä Viestintä Ruutin toimintatapoihin sekä asiakkuuksiin. Olen pienin askelin päässyt tekemään myös ensimmäisiä toimeksiantoja asiakastyössä. Odotan, että pääsen harjoittelun aikana tutustumaan syvemmin jatkuvan markkinoinnin periaatteisiin. Siihen taustalla tapahtuvaan prosessiin, jolla ylläpidetään näkyvyyttä ja vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa sekä edistetään tuotteen tai palvelun tunnettuutta.

Kohti ammatillista asiantuntijuutta

Joskus ollessamme jonkin uuden äärellä, saattaa epävarmuus omasta osaamisesta hiipiä mieleen. Silloin on hyvä katsoa taaksepäin ja tarkastella matkaa, jonka on jo kulkenut. Kolme vuotta sitten ohjasin ryhmäliikuntatunteja, ja vaikka pidin työstäni kovasti, olivat taloudellinen epävarmuus sekä huoli omasta tulevaisuudesta läsnä. Nyt olen viittä vaille valmis markkinoinnin tradenomi, ja ohjaamisen lisäksi toimin myös liikunta-alan kouluttajana, sekä harjoittelijana Viestintä Ruutilla. On hienoa, että olen voinut aikuisena opiskella itselleni toisen ammatin, jolla kasvatan työllistymismahdollisuuksiani tulevaisuudessa.

Kaikki matkan varrella koetut vaiheet ovat siis osa ammattitaidon rakentumista, sitä kokonaisuutta, josta oma ura sitten lopulta muodostuu. Asiantuntijuus ei synny pelkästään teoreettisesta tiedosta ja taidoista, vaan myös kokemuksesta sekä kyvystä soveltaa oppimaansa erilaisissa tilanteissa. Viestintä Ruutin kaltainen inspiroiva ja innovatiivinen työympäristö on mitä parhain kasvualusta tällaisen uuden asiantuntijuuden alulle.

-Tuuli Pesonen, markkinoinnin opiskelija, LAB-ammattikorkeakoulu

Lisää aiheesta

Logo

Viestintä Ruuti Oy

y-tunnus 3258009-7
riina.kruut[at]viestintaruuti.fi
+358 40 7773392

Seuraa somessa